Google+

måndag 29 december 2014

Äventyrstävling!

Skriv ett äventyr för Svärd & Svartkonst och vinn ett exemplar av spelet!

En av de mest sympatiska aspekterna av Old School miljön är den starka Gör det själv-andan. Vi är inte bara konsumenter som gillar samma varumärke, vi är kreativa hobbyutövare som själva skapar spännande spel och delar med varandra. För att inspirera till sådant skapande tar vi nu initiativ till denna tävling. Alla är välkomna att delta, nybörjare såväl som etablerade rollspelsrävar.

Hur tycker du att ett riktigt bra Old School äventyr ska se ut? Vilka är dina idéer för fantastiska miljöer, fruktansvärda monster, grymma fällor och spännande magiska föremål? Du har nu chansen att dela med dig av någon av dina häftiga äventyrsidéer och vinna inte endast ära utan också en signerad regelbok.

Tävlingens kriterier
  • Platsbaserat. Äventyret ska kretsa kring utforskandet av en plats. Intressanta och spännande miljöer ger pluspoäng.
  • Karta. Ditt äventyr ska innehålla en karta över platsen där det utspelas. Kartan behöver inte vara ett konstverk.
  • Nyskapande. Old School behöver inte betyda nostalgi. Vi premierar äventyr som inte lutar sig på etablerade fantasyklichéer. Helst ska äventyret innehålla minst ett nytt monster, en ny besvärjelse eller ett nytt magiskt föremål.
  • Variation. Äventyret ska innehålla flera olika slags utmaningar (strid, fällor, pussel, annan problemlösning).
  • Omfattning. Äventyret bör vara 2 till 4 A4-sidor långt skrivet i Times New Roman i storlek 10.
Skicka in ditt bidrag senast söndagen 29 mars. Bifoga det som en .txt-fil i ett mejl till info [a] svartkonst.nu. Glöm inte att skriva ditt namn och din adress.

De bästa bidragen kommer att publiceras här på vår blogg. Bland dessa kommer vi att kora en vinnare som får ett signerat exemplar av Svärd & Svartkonsts regelbok när den utkommer senare i år.

I regeldokumentet som du finner under fliken Ladda ned finns mycket som kan vara värt att titta på när du skriver ditt äventyr. S&S regler finns beskrivna på s. 53-76 och spelledarkapitlet som börjar på s. 153 innehåller många tips om vad äventyr kan innehålla.

Övriga notiser
I senaste numret av speltidningen Fenix kan du läsa Svärd & Svartkonsts Handbok för överlevnad som är full av goda råd om hur du överlever en färd ned i underjorden.
Vi vill också påminna om Jim Magnussons projekt The Lost Monster Manual Page Postcards där du kan prenumerera på häftiga nya monster, illustrerade av Jim själv, direkt hem i brevlådan.
Spelbutiken Collectors Point har på sin Facebooksida intervjuat Terje Nordin om arbetet med Svärd & Svartkonst. Läs intervjun här nedan:

Intervju med Terje Nordin om arbetet med Svärd & Svartkonst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar