Google+

söndag 31 december 2017

Inför 2018

2017 närmar sig sitt slut och vi måste tyvärr konstatera att vi inte lyckades publicera något nytt material till Svärd & Svartkonst. Nåja, det betyder att 2018 kommer att bli desto mer fyllt av spännande nyheter! Här är de projekt som vi kan se fram emot.

Naram Akaris Ruiner

Denna stora äventyrsmodul författad av Gustaf Gadd baseras på hans fina bidrag till 2015 års äventyrstävling. I fotspåren av den försvunna Erzhinger-expeditionen beger sig äventyrarna på en resa genom svettiga djungler till den fördömda ruinstaden Naram Akari. Vilket fruktansvärt öde drabbade den tidigare expeditionen? Vilka hemligheter döljs i de gåtfulla ruinerna? Vem är egentligen kung Eiroveta? Om allt går som det ska kommer den att finnas i butik under årets första kvartal.


Grimmoire

Detta magasin för Svärd & Svartkonst och andra spel av den gamla skolan är tänkt att samla kortare texter som inte fyller ut en hel bok i sig själva. Här kommer vi att publicera kortare äventyr, regelvarianter och nya folkslag, klasser, besvärjelser och varelser. 
Nr 1 innehåller 6 nya folkslag, 6 nya klasser, 42 nya varelser samt ett äventyr och kommer i början av året. I nr 2, som kommer under andra halvan av 2018, kan vi bland annat bjuda på material om humanoider och demoner.
Vi tar gärna emot material från andra pennor än våra egna och publicerar också gärna texter till andra osr-spel än Svärd & Svartkonst. Hör av dig om du har något som du vill dela med dig av!

Nordmenn

Denna omfattande kampanjmodul författad av Markus Linderum hämtar inspiration från vikingatiden, nordisk folktro och HP Lovecrafts kosmiska fasor. Spelarna tar rollerna som rekkr - kämpar från norden som drar ut i strid mot de utomvärldsliga vidunder som invaderar deras värld. Till sin hjälp kan rollpersonerna kalla på sina gudar och mystiska väsen. Denna bok kommer utöver världsbeskrivningen att innehålla många nya varelser, besvärjelser och skatter samt flera äventyr. Vi hoppas kunna publicera den efter sommaren.


Monumentstaden

Mattias Lejbrink skriver en megadungeon, eller äventyrsgrotta, som för äventyrarna från den lilla handelsstaden Arenboda till den interdimensionella Monumentstaden. Läs mer här!

Metallgudarnas rike

Detta är en äventyrsmodul där rollpersonerna får besöka ett örike som under lång tid varit skiljt från omvärlden. Här finns dinosaurier, stamkrig, mirakulösa artefakter från en svunnen tid och inte minst de mystiska metallgudarna.
Ta en titt på några av äventyrets inspirationskällor:

Månens krigsherrar

Denna mycket omfattande kampanjmodul beskriver Månens hav och slätter, dess uråldriga städer, märkliga kulturer och de fruktansvärda styggelser som håller på att vakna ur sin mångtusenåriga slummer. Månens krigsherrar är en sandbox-kampanj där rollpersonerna kommer som främlingar till denna ö i etern. Kommer de att bli upptäcktsresande, handelsresande, erövrare eller plundrare? Det är upp till spelarna! Men oavsett vilka val de gör kommer Månen inte vara en statisk kuliss. Denna bok ger spelledaren material och verktyg för en dynamisk kampanj där många olika fraktioner agerar med och mot varandra och där ständigt nya händelser utvecklas i samspel med rollpersonernas handlingar.

________________________________________________________________________________

LOVE TOVE
De sista månaderna av detta år bar med sig den mycket ledsamma nyheten att Tove Gillbrings cancer återvänt och att den nu inte längre är möjlig att bota. Tove har under lång tid varit en av den svenska rollspelshobbyns stöttepelare. Tillsammans med Anders har hon inte bara gett oss Western, Guld och bly, den svenska översättningen av Ensamma Vargen och Freeway Warrior. Hon har också producerat Fenix, speltidningen som blivit ett nav för vår hobby och som hållit lågan brinnande under många år. Därför vill vi be er att om möjligt hjälpa Tove Gillbring under hennes svåra tid!
https://www.gofundme.com/lovetove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar