Google+

söndag 31 augusti 2014

Grottröj #7

Ännu ett grottröj till ända, med ära och guld för vissa, och ond bråd död för andra.  Svärd & Svartkonst fanns representerat i form av äventyret "Tempelguldet", skrivet och spellett av ingen annan än Terje Nordin. Mäster Morgi, en helig man, och det muterade gatubarnet Shesha tog sig upp i de djungelklädda bergen för att plundra ruinerna av apgudens tempel. Med på expeditionen följde även den unge legosoldaten Tom, samt "Kapten", en alkoholiserad veteran från kolonialmakten. Tillsammans undvek de människoätande apor, blev nästan dödade av en bronsstaty, hittade en hemlig dörr och dog när taket rasade ned i en underjordisk tunnel.


rollspelareEn överraskning denna gång var GrottZinet. Nu har den svenska Old School-scenen alltså ett alldeles eget fansin! Bakom denna publikation står ingen annan än självaste Herr Grottröj; Björn Wärmedal. De första nummret är blygsamma 16 sidor långt. På dessa sidor har man dock lyckats klämma in såväl en intervju med James Raggi, en minidungeon och en artikel med spelledartips som en slumptabell för extrautrustning, en fälla och ett par bloggrecensioner. Alltihop är välskrivet och läsvärt, men det som imponerade mest var nog intervjun och spelledartipsen. Tanken är att fansinet ska komma ut med ett nummer per grottröj, dvs. fyra nummer per år.

För egen del inledde jag dage med det klassiska äventyret "Dungeon of the Bear" till Tunnels & Trolls, spellett av Erik Sieurin. Under eftermiddagen teleporterade jag in mig i "Proteus Sinking", ett psykedeliskt fantasyäventyr till Labyrinth Lord, skrivet och  spellett av Björn Wärmedal.

Murv, lyckosam äventyrare
Eftersom jag slarvat bort hippietjuven Rhiannon sedan senaste röjet fick jag börja om från första rangen med krigaren Murv. Han startade med ett kastspjut, en bucklare och en dagsranson. Under sina äventyr lyckades han tack vare en osannolik mängd tur komma över såväl ett talande magiskt svärd(!), en box of holding (som sedemera fylldes med kopparmynt) och en egen rymddräkt, som en tidning med geléporr, en blomma om gråter guld, samt 672 erfarenhetspoäng.

Äventyr som jag missade den här gången var bland annat "De Visas Torn", ett äventyr till Labyrinth Lord av Anders Bohlin, ett Traveller-scenario, samt det mörka fantasymysteriet "Femte Advent" av Jim Magnusson.
Det var roligt att se alla nya ansikten den här gången. Det bästa med upplägget på Grottröj tycker jag är att det är så pass öppet och inkluderande. "Har du aldrig testat på rollspel eller OSR tidigare? Har du ingen spelgrupp? Har du bara 45 minuter till övers, men är nyfiken på att testa? Inga problem! Det är bara att hoppa in i en grupp, så erövrar vi ära och guld tillsammans." Extra roligt var att vi hade finbesök från Stockholm, närmare bestämt Christian Sahlén, regerande Svensk Mästare i rollspel, samt podcast-fantomen Jonas Stattin.

Allt som allt kan ytterligare ett minikonvent läggas till listan över lyckade Grottröj, och jag ser redan fram emot nästa. Det är tur att man aldrig behöver vänta mer än tre månader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar