Google+

onsdag 24 juni 2015

I valfiskens buk...


Kopparstick föreställande en monsterval som sänker ett segelfartyg.

I det väldiga havet simmar många sorters fiskar. Störst av dessa är valfisken. Det händer att sjömän misstar dem för små öar när de slumrar flytande vid ytan. De som landstiger för att slå läger på dem dras ofta ner i djupen när valfisken dyker. Valfisken kan avge en sötaktig odör som lockar till sig småfisk och havsfåglar. Dessa simmar självmant in i odjurets mun, som sluter sig runt dem.
 • Späckpansar: Valfisken har ett tjockt lager av späck som sänker skadan från varje attack som träffar odjuret med 5 SP.
 • Sänka skepp: En utsvulten valfisk kan sänka skepp. När den går till angrepp är det varje runda 10 % risk att den slår skeppet i spillror och sänker det, och 5 % risk att den sväljer skeppet helt.
Valfisk
Antal: 0 (1)
Ödesmakt: Balans
Förflyttning: Simma 18 m
Försvar: 13
Stridstärningar: 22
Attacker: 1 bett (1T20 SP)
Moral: 10
Skatt: V

I valfiskens buk finns... (1T20)
 1. En gammal eremit.
 2. En piratkapten.
 3. En skattkarta.
 4. En trolldomsbok med åtta besvärjelser med 1T5 nivåer vardera.
 5. 1T6 fiskfolk anförda av en präst.
 6. En trollkunnig sjöjungfruprinsessa.
 7. En kista med guld och ädelstenar.
 8. Ett intelligent artefaktvapen.
 9. 2T6 stycken odöda sjörövare.
 10. En fiskebåt med 2T4 fiskare.
 11. En irriterad jättebläckfisk.
 12. Ett långskepp med 2T6 bärsärkar.  
 13. En liten tropisk ö ockuperad av en stam svultna kannibaler.
 14. Ett skeppsvrak vars odöda besättning börjat förvandlas till odöda fisk- och skaldjursmutanter.
 15. Ett skeppsvrak från en annan dimension (Titanic).
 16. Ett levande korallrev som driver valfiskens eviga, djävulska hunger. Revet slingrar och piskar efter allt kött som står att finna. Den som fångas av dess tentakelaktiga polyper riskerar att bli krossad eller strypt.
 17. Ett maskinrum, då just denna valfisk är ett mekaniskt livsverk av den mekanikpassionerade piratkaptenen Nemmoria. Hennes besättning består av ett tiotal mekaniska piratrobotar.
 18. En underskön varelse, till hälften man till hälften kvinna, som drar både män och kvinnor till sig och som utlovar odödlighet och evig ungdom åt alla som stannar hos den. De som strider mot den eller lämnar den förlorar 1T6 i en slumpvis vald grundegenskap. De som dödar den har däremot 50% chans att erhålla 1T6 plus på samma vis.
 19. Galna Sjömannen Albus som svaldes för ett årtionde sedan. Han startade värdshuset "Valfiskens Buk", och är nöjd då det kommer gäster, och har alltid något gott i grytan. Retar man honom finns det en chans att det är en själv som hamnar i grytan. 
 20. I magen finns en valvad öppning som leder vidare in i fisken. En stor skylt finns ovan öppningen där det står "Valfiskens labyrint", en propert klädd fiskman står vid sidan av och säljer dyrköpta kartor och souvenirer.
Tack till Andreas Sölvebring som bidragit med resultat 13-18, och Jim Magnusson för resultat 19-20! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar