Google+

söndag 15 mars 2015

Riddjur för en röd planet.

Vi fortsätter vårt marsianska tema med att titta närmare på de åttafotade springarna som används istället för hästar på den röda planeten.

http://www.erbzine.com/mag6/0649.htmlMarsiansk ridbest, Tam
Antal: 0 (5T8)
Åskådning: Balans
Förflyttning: 24 m
Försvar: 12
Stridstärningar: 3
Attacker: 2 kross (1T8 SP var) + 1 bett (1T3 SP)
Moral: 8
Skatt: -

Marsiansk ridbest, Vild
Antal: 0 (5T8)
Åskådning: Balans
Förflyttning: 24 m
Försvar: 12
Stridstärningar: 6
Attacker: 2 kross (1T12 SP var) + 1 bett (1T6 SP)
Moral: 8
Skatt: -

En marsiansk ridbest är en lång och slank varelse. Den har åtta bastanta ben och en platt svans som blir bredare vid svansspetsen. Huvudet sitter på en lång, kraftig hals och delas nästan helt av ett väldigt gap. Den är helt hårlös och skiffergrå till färgen. Marsianska ridbestar är vildsinta men kan tämjas och användas som riddjur av intelligenta humanoider.
Det finns två huvudtyper av marsianska ridbestar. Den vilda varianten har en mankhöjd på 3 m och används av de gröna marsianerna. Den domesticerade varianten är ungefär lika stor som en häst. Den används både som riddjur och köttboskap av vissa ökenfolk. En tam ridbest kan bära upp till 60 föremål utan att bli belastad och kan maximalt lastas med 120 föremål. Vilda ridbestar kan bära upp till 80 föremål utan att bli belastade. Den kan maximalt lastas med 160 föremål.
  • Krossa: I strid är det 75 % varje runda att en marsiansk ridbest försöker trampa ner en motståndare. Den får då +4 på anfallsslaget om motståndaren är av människostorlek eller mindre.

Det finns flera typer av tama marsianska ridbestar som har avlats fram under tiotusentals år för att renodla vissa egenskaper.
1T8
  1. Zodangisk stridsbest. Orädd och trogen sin ryttare in i döden. Den har Moral 9 och 4 ST.
  2. Vit grottgångare. Kan tas med ner i underjordens mörker. Den har 2 ST och kan bära upp till 50 föremål utan att bli belastad. Den kan maximalt lastas med 100 föremål.
  3. Olympisk vingbest. Extremt sällsynt och värdefull. Har imponerande vingar och kan flyga 30 m per runda.
  4. Okarisk polartravare. Skyddas av ett isolerande lager av ull och späck vilket ger Försvar 13. Den är dessutom immun mot naturlig köld och all skada från övernaturlig köld halveras.
  5. Behornad gatholier. Framavlad för att strida på arena. Har dåligt humör och horn som gör 1T6 SP i skada.
  6. Torquasisk bergsfåle. En liten, senig och envis variant med spindelartat utseende som kan klättra 9 m per runda och rör sig obehindrat uppför nästan lodräta klippytor.
  7. Helionsk springare. Används för kapplöpningar och har Förflyttning 30 m. Den har dessutom längre och ärofullare stamtavlor än många äventyrare.
  8. Kaoliskt kallblod. Anpassad för träsk och har fenor på svansen. Den simmar 12 m per runda och har +2 på motståndsslag mot gifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar