Google+

måndag 5 maj 2014

Rapport från Grottröj


Rollformulär och tjugosidig tärningLördagen gick i Old School-rollspelandets tecken; det var nämligen dags för Grottröj, det sjätte i ordningen. Precis som de fem tidigare minikonventen präglades detta av en gemytlig stämning med några gamla ansikten, och några nytillskott. Folk kom och gick under dagen, men vi var väl ungefär 12 -14 grottröjare sammanlagt. Nytt för den här gången var stämplarna med texten "AVLIDEN - Grottröj", som användes för att märka rollformulären med stupade äventyrare. De kom till flitig användning under dagen...

Rollformulär stämplat med texten "Avilden - Grottröj"
Självklart fanns det möjlighet att prova på Svärd & Svartkonst, i form av det foregyptiska sword & sorcery-äventyret Djävulen i Kryptan. Jag var inte med på spelpasset personligen, men jag har förstått att äventyrarna fajtades med odöda fasor och plundrade en rövarkula på tygbalar och saltsäckar. De lyckades eventuellt också fördriva en hiskelig ökendemon. På det hela taget verkade spelarna nöjda med sin insats.

För egen del hann jag med både ett besök i Scenic Dunnsmouth, i en vattensjuk och bisarr avkrok av 1600-talets England, och att slåss med rövare och brinnande hårdrocksskelett i en hemsnickrad dödsgrop utanför staden Byköping. Kvällen avslutades med ett trevligt donjon-crawl i Den Visas Torn, en övergiven medeltidsborg där vi bland annat träffade på en mörkrädd vätte, en osalig borgherre och en mekanisk trubadur.

Jag fick också tillfället att lägga beslag på den kompletta samlingen av Nor Bannog-artiklar i pappersformat. Artiklarna är gedigna, fyllda med bra idéer för medeltidsrollspel och rekommenderas varmt!

Bild på festande äventyrare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar